Geschrieben am

Privatudstedte stablecoins udgør større risiko end Bitcoin, siger ECB

ECBs præsident Christine Lagarde siger, at stablecoins udgør en større risiko end bitcoin.

Lagarde er især bekymret for ‚big tech‘ stablecoin-indsats

En digital euro ville være med til at bevare den europæiske monetære suverænitet i lyset af en sådan konkurrence.

Vil du vide mere? Deltag i vores Telegram Group, og få handelssignaler, et gratis handelskursus og daglig kommunikation med kryptofans!

Trust Project er et internationalt konsortium af nyhedsorganisationer, der bygger standarder for gennemsigtighed.

Christine Lagarde har identificeret stablecoins som repræsenterer en større risiko for finansiel stabilitet og EU’s monetære suverænitet end kryptovalutaer som bitcoin.

Den Europæiske Centralbanks (ECB) præsident siger, at ustabile priser og mangel på likviditet gør BTC og andre digitale aktiver dårligt egnede til brug som penge.

Lagarde er også opsat på at fortsætte med ECBs digitale euro. Hun hævder, at en sådan centralbankudstedt digital valuta (CBDC) ville hjælpe med at beskytte EU’s monetære suverænitet.

Lagarde siger privateudstedte stablecoins udgør særlige risici

Christine Lagarde mener ikke, at bitcoin og andre faste forsyningsaktiver er en særlig trussel mod den økonomiske status quo i Europa.

Skrivning for magasinet L’ENA hors les murs , det ECB-chef udtalte , at cryptocurrencies som Bitcoin ikke ”opfylder alle funktionerne i penge.”

Hun identificerede deres mangel på prisstabilitet såvel som det „mangelfulde koncept om, at der ikke var nogen identificerbar udsteder“ som hindringer, der forhindrer vedtagelsen af sådanne digitale valutaer.